Toamna Orădeană văzută de un orădean

Festivalul Toamna Orădeană de anul ăsta e un căcat. Nu neapărat din cauza invitaţilor, nu doar din cauza lipsei de evenimente interesante nici măcar din cauza diversităţii care lipseşte cu desăvârşire. E un căcat, pentru că s-a dorit să fie un căcat. Din moment ce desfiinţezi o Casă de Cultură care [more…] am înţeles că era pe plus şi îi atribui activităţile unei ramuri a Primăriei care se numeşte, atenţie, Direcția de Monitorizare Cheltuieli de Funcționare și Organizare Evenimente din Primărie, nu ştiu cum te poţi aştepta să producă mai mult decât un căcat. Vom avea concerte CRBL şi Smiley şi eternii Direcţia 5 şi Cargo precum şi eterna ţigănie numită Festivalul Vinului cu muzică populară la greu, mizerie, mititei şi vin din pastile la preţ astronomic.

Situaţia logo-ului a fost la graniţa dintre jenant şi oligofren. Detaliile despre povestea frunzelor din logo o găseşti pe OradeaMea.com şi la Cipri. N-am chef să dezvolt ceea ce organizatorii au numit teasing. Lăsăm aşa.

Logo furat pentru Toamna Oradeana

Nici anul trecut nu mi s-a părut ceva fenomenal, dar s-a văzut că cineva s-a implicat, cuiva i-a păsat, unii s-au implicat din pasiune, s-a făcut treabă şi s-a încercat o varietate care nu mai fusese pusă în practică de un festival orădean. Că bloggerii invitaţi l-au transformat in Woodstock+OktoberFest+<insert porn fantasies here> e o altă treabă. Că anul acesta s-au tăiat pişcoturile pentru bloggeri şi s-au împărţit presei flămânde, iar e altă poveste. Măcar nu vor mai fi atâtea diferenţe între relatările de la faţa locului, tinând cont că or fi primit 2-3 sandwichuri şi o Cola la doză pe lângă invitaţii la evenimente (care lipsesc cu desăvârşire dealtfel).

Încă o chestie nasoală mi se pare includerea cu lopata a aproape tuturor evenimentelor în Toamna Orădeană. Adică festivalul de Teatru Scurt este brusc parte din Toamna Orădeană, Critical Mass este parte din Toamna Orădeană (fără menţionarea organizatorului), mai lipseşte să includă şi redeschiderea clubului The One sau concertele de trash şi grindcore din Abyss Metal Pub şi vor avea un program hiper diversificat. Hint: Hotel Ramada organizează Oktober Fest, aşa-i că ar arăta bine în programul TO? Plus includerea protestelor Pro Roşia Montană şi cele de salvare potăilor (trolling fin pentru dom’ primar Bolojan – sâc).

Evenimente Toamna Oradeana

Şi să revin la ce m-a surprins anul acesta. M-a surprins că Primăria Oradea angajează giboni. Din câte ştiu, trebuie să ai anumite studii şi să întruneşti nişte condiţii pentru a fi angajat la stat. Iar gibonii nu se pot înscrie în sistemul de învăţământ, recte nu ar avea ce căuta într-o instituţie de stat. Dacă ne luam după vocabularul şi comportamentul administratorului paginii de Facebook a Toamnei Orădene, mi se pare că există totuşi excepţii, unii giboni având probabil nişte dresori excepţionali care i-au adus la stadiul de a folosi tastatura pentru a-şi transmite gândurile şi trăirile (vezi finalul).

Comunicare Toamna Oradeana

Au mai scris despre mizeria de anul ăsta:

Tudor Galoş

Ciprian Alexei

Lilişor

Găsiţi la ei program şi alte informaţii asemănătoare.

5 thoughts on “Toamna Orădeană văzută de un orădean

Comments are closed.