Trecerea de la imprimantele cu cerneala la cele cu laser. Aspecte negative si pozitive ale cartuselor laser

Asemeni calculatoarelor, si imprimantele cu jet de cerneala au aparut prima data ca fiind sisteme complexe si foarte scumpe. Doar putine companii si le puteau permite atat datorita costului ridicat de achizitie cat si costurilor de intretinere si a consumabilelor. In primii ani de proiectare au aparut multe probleme care au reusit in cele din urma sa fie rezolvate si o data cu trecerea timpului imprimantele, de orice tip au devenit din ce in ce mai accesibile si pentru persoanele fizice.

Ieftinirea multor produse se datoreaza si faptului ca sunt produse de mai multe companii si exista o anumita competitie in ceea ce priveste cine are cele mai bune preturi dar si cine ofera cea mai buna calitate. Astfel, de-a lungul anilor, primii producatori ai acestor dispozitive dar si noi producatori aparuti intre timp vin cu noi oferte care mai de care mai tentante pentru clienti.

In cazul multor companii, cele mai utile si de altfel cele mai intalnite sunt imprimantele multifunctionale, dispozitive cu functii multiple, de la imprimanta si pana la fax acolo unde este nevoie. Asta mai ales in cazul companiilor mari in care zi de zi sunt imprimate foarte multe documente. De asemenea, este nevoie de imprimante de cea mai buna calitate, rapide si fiabile.

Ca si primele imprimante performante, si cartusele aveau un pret pe masura. Acesta a fost si cazul primelor imprimante cu jet dar si a primelor imprimante cu laser si a consumabilelor pentru acestea. Totodata, preturile variaza si in functie de tehnologiile utilizate de fiecare producator, de la tehnologia termica prin care picaturile de cerneala sunt impinse prin capul de imprimare pana la tehnologia piezo-electrica a celor de la Epson.
Aparitia imprimantelor cu laser nu neaparat ca a revolutionat procesele de imprimare dar a ajutat la usurarea si executarea acestora mai rapid si mai exact. Astfel, exista mai putine sanse de a ne lovi de erori la printare si de a intampina probleme cu cartusele. Desigur ca, si in acest caz, cele mai bune sunt cartusele originale, de la acelasi producator ca si imprimanta pe care o utilizam.

Nu este nevoie sa fii un expert sa stii sa utilizezi o imprimanta, indiferent de tipul acesteia dar nici nu este atat de usor sa schimbam cartusele asa cum trebuie. Multe persoane apeleaza pentru asta la altii cu mai multa experienta sau chiar la magazine specializate, precum CartuShop – https://www.cartushop.ro/produse/categorie/cartuse-originale-laser, unde gasim cele mai bune si mai ieftine cartuse originale pentru imprimante laser. De asemenea, ei ne pun la dispozitie o gama foarte larga de astfel de consumabile pentru imprimante dar si pentru birotica si papetarie. Calitatea este garantata, multe dintre cartusele lor fiind originale si potrivite pentru multe modele de imprimante, si mai vechi dar si dintre cele mai noi.
Si ofertele magazinului sunt la fel de bune ca si produsele lor. Reducerile si ofertele speciale sunt prezente zilnic fapt pentru care putem obtine ceea ce avem nevoie la un pret mai mult decat accesibil. De asemenea, transportul este gratuit daca produsele comandate depasesc anumite valori iar livrarea se va face in cel mai scurt timp. Totdata, asa cum am zis despre schimbarea unui cartus la service, la CartuShop se pot ocupa ei de aceasta schimbare fara niciun cost aditional.

Datorita avansarii atat de rapide a tehnologiei ne putem bucura in ziua de azi de o comoditate foarte mare. Cu atat mai mult de cand tehnologia wireless si posibilitatea de conectare a din ce in ce mai multe dispozitive intre ele au devenit posibile si accesibile oricui. Insa este bine sa stim cum a inceput totul si cat de greu a fost la inceput pana cand sa se ajunga in acest moment. Cum s-ar zice, este bine sa ne cunoastem istoria.

Informatii foarte interesante despre imprimantele cu jet, cele laser dar si a noilor imprimante 3D pot fi gasite pe site-ul celor de la CartuShop. In momentul de fata ar fi un pic cam imatur totusi sa facem o comparatie intre o imprimanta laser si una 3D, acestea avand functii diferite. Insa dupa cum ne-am obisnuit ca noi posibilitati sa apara in fiecare zi, probabil ca nu va trece mult timp pana cand imprimanta 3D le va inlocui pe celelalte. Desi in prezent, fiind inca un nou concept, are un pret ceva mai mare dar necesita si ceva mai multe cunostinte mai ales in materie de software pentru a o opera, se afla deja in casele multor oameni pasionati de aceasta tehnologie, diverse obiecte din plastic putand fi realizate cu ajutorul ei.
In concluzie, pentru moment tot imprimanta laser ramane cea mai buna alegere din punctul de vedere al preciziei si vitezei de printare dar si in ceea ce priveste costul cartuselor si a altor consumabile si durata de viata a dispozitivului. Nu ezitati sa aruncati o privite in magazinul online CartuShop pentru mai multe informatii.