Un fotograf profesionist nunta respecta timpul modelelor sale

De multe ori mi s-a intamplat sa imi doresc din tot sufletul o poza. Fie ca imi doream sa pozez alaturi de cineva drag sa am o amintire de suflet sau sa ma fotografiez intr-un loc incarcat de istorie, nu contau motivele, ci dezamagirile. Cand fotograful era amator, dezinteresat si nepriceput, imi punea rabdarea la incercare.

“Ati miscat. Hai, pregatiti-va din nou! Of, acum ai clipit. Ia uita-te, daca iti place poza asta ca m-am saturat de cand tin aparatul in mana!”

Ultima varianta era aproape invizibila fiindca ori nu era lumina, ori aceasta devenise orbitoare. Nu se distingeau decat niste urme vagi, dupa atata efort si pregatire fizica si psihica.
Daca nu doresti sa patesti la fel si la cel mai important eveniment din viata ta, cheama un fotograf profesionist nunta.

In afara de faptul ca stie toate tainele unei fotografii reusite, Cotea Razvan nu pune la incercare rabdarea invitatilor de la nunta, care doresc o poza cu mirii. Este frustrant sa tii soacrele obosite dupa atata alergatura in picioare, lucru posibil in cazul unui fotograf amator si imposibil in cazul unuia care are echipamente performante, experienta indelungata si ia modelele prin surprindere obtinand imaginea ideala, fara ca persoanele care pozeaza sa stie ca a fost facuta.

Eu nu sunt fotogenica (mi s-a spus de multe ori ca arat mult mai bine in realitate, fiindca in fata apartului ma crispez), dar fotografii foarte buni, care mi-au facut putinele fotografii reusite au pandit momentul si au apasat pe buton, cand eu ma comportam firesc, fiindca nu mi s-a spus: “Fii atenta ca acum fac poza!”

Ma uit la portofoliul lui Razvan si admir sutele de poze frumoase, in care mirii se privesc natural si totusi sunt cei mai fericiti oameni de pe pamant, se poarta firesc, dar nu poti sa nu simti iubirea lor calda, dincolo de imaginea rece si sunt sigura ca este fotograful care nu are timp de esecuri sau de rebuturi.

“Miri in padurea de brazi, la asfintit” poate fi titlul unui tablou celebru sau al unei expozitii. Buchetul multicolor semnifica suma bucuriilor viitoare care vor fi experimentate in cuplu si nu se poate spune cu precizie cine este vedeta fotografiei: soarele care se duce la culcare, perechea unita pe vecie, padurea de brazi care alcatuieste si ea o familia sau florile stranse in buchet, fiecare originala, cu frumusetea ei, dar contribuind la frumusetea unitara a arajamentului.

Pe cat de simpla este acesta poza la prima vedere, pe atat este de bogata in semnificatii. Sunt sigura ca dincolo de pregatirea temeinica de fotograf, Cotea Razvan are si vocative de regizor de spectacole grandioase de aceea pozele sale sunt adevarate opera de arta. Dincolo de aceste calitati profesionale, un fotograf trebuie sa fie si:
-om de onoare, adica sa isi respecte cuvantul dat, atat in ceea ce priveste prezenta sa la un eveniment, dar si tariful fixat la inceput de comun acord
-amabil si disponibil. Daca poza nu iese, nu trebuie sa spuna niciodata ca a obosit asteptad ca toti sa fie pregatiti pentru o poza reusita.
-popular si intelegator.