Valoreaza verighetele greutatea lor in aur?

Purtam verighetele impreuna, drept cuplu ca un simbol al promisiunilor trecute, al binecuvantarilor prezente si al destinului pe care il vom imparti impreuna in viitor. Atunci cand cele doua persoane isi unesc mainile si simt inelul celuilalt, este o alta dovada tangibila a angajamentelor pe care si le-au facut unul altuia.

Purtarea verighetei in public arata lumii ca iti valorezi sotul sau sotia si juramantul casatoriei. Atunci cand intalnesti pe cineva nou pentru prima data, unul dintre primele lucruri pe care aceasta persoana il va observa este daca porti sau nu o verigheta, iar de cele mai multe ori aceasta va face presupuneri despre caracterul „disponibilitatii” tale, pe baza prezentei sau absentei inelului de nunta.

O banda de nunta din aur cu cristale de zirconiu sau diamante simbolizeaza permanenta, dar parti din aceasta dispar in timp ce o casnicie este supusa unor incercari dificile. Un studiu al unui chimist de la Universitatea de Tehnologie din Viena a calculat cat de mult se pierde, cat de rapid si cu ce costuri. Acest studiu a aparut in anul 2008, intr-o revista a carui obiectiv este sa stimuleze dorinta pentru aur prin articularea adevarurilor care stau in centrul acestor dorinte.

Totul a inceput atunci cand autorul studiului, Georg Steinhauser, s-a casatorit. O saptamana mai tarziu acesta a masurat greutatea verighetei sale, iar in anul ce a urmat a facut acest lucru in fiecare saptamana. Raportul arata un grafic al greutatii verighetei, descoperind o pierdere medie de 0,12 mg pe saptamana.

Steinhauser a estimat ca in fiecare an, Viena, unde traiesc mai mult de 300.000 de cupluri casatorite sufera o pierdere totala de la verighete de aproximativ 2,2 kg de aur de 18 karate in valoare de aproximativ 35.000 euro (la vremea aceea). Chimistul spune ca datorita abraziunii particulelor metalelor, degetele pe care se afla inelele de aur lasa o urma de aur aproape oriunde, pe unde trec. Acesta avertizeaza oamenii de stiinta sa nu poarte inele de aur in laboratoarele de analiza ce sunt dedicate analizarii urmelor de metale, intrucat inelele de aur sau pielea ce a fost in contact cu acestea sunt posibile surse de contaminare.

Asadar, trebuie sa avem mare grija unde si cum purtam verighetele din aur intrucat vom lasa in urma nu numai aur, ci si urme intagibile, intrucat acestea reprezinta o modalitate simpla de a expune locul prioritar pe care partenerul nostru de viata il are in inima si in viata noastra.