Vreti sa invatati germana? Intrati pe https://www.ilsc.ro/

Pentru multa lume, a invata limba germana reprezinta un tel greu de atins. Asta pentru ca multi considera aceasta limba foarte grea. Si totusi, stiati ca nu exista un mod mai confortabil si distractiv de a va petrece timpul decat sa studiati aceasta limba complexa?  Este adevarat ca din limbile disponibile din lume, germana nu este o alegere evidenta. Trebuie sa existe un motiv pentru care atat de multi oameni decid totusi sa inceapa aceasta “Deutsche Reise”.

Cand aveti in vedere invatarea unei limbi noi, s-ar putea sa va intrebati daca limba teutonilor merita cu adevarat timpul si efortul. La urma urmei, la scara globala, germana este folosita de relativ putine persoane. Cu toate acestea, exista motive intemeiate pentru care aceasta limba este o investitie buna. Nu doar din punct de vedere lingvistic, ci si din punct de vedere al oportunitatii economice si al castigului cultural. Germana este o alegere demna de facut.
Asadar, daca sunteti inca in dubii daca sa incercati limba sau daca sunteti deja student in limba germana si cautati o asigurare ca nu va pierdeti timpul, cititi mai departe pentru a afla de ce sa invatati limba germana este o idee buna. In plus, acum puteti apela la cele mai bune cursuri de limba germana de la https://www.ilsc.ro/cursurigermana

1. Germana este usor de invatat
Haideti sa incepem eliminand mitul potrivit caruia germana este deosebit de grea.  In plus, daca vorbiti deja engleza, aveti un mare avantaj. Acest lucru se datoreaza faptului ca germana si engleza au aceeasi radacina lingvistica. In consecinta, exista multe mii de cuvinte care sunt inrudite.
In plus, spre deosebire de chineza, japoneza, coreeana, rusa sau araba, nu exista un alfabet nou de invatat, doar cateva litere de adaugat. Daca stiti deja scriptul latin, singurele “noutati” vor fi umlautele a, ö si ü, precum si ß, care este pronuntat s. Trebuie doar sa invatati cum sa studiati inteligent.

2. Germana este limba inventatorilor si inovatorilor
Se spune ca Germania este tara poetilor si ganditorilor – Das Land der Dichter und Denker. Un mare procent din cele mai impresionante realizari ale lumii au fost concepute pentru prima data in limba germana. Peste o suta de premii Nobel au trecut la nemti pentru realizari in fizica, medicina, chimie, literatura si alte domenii.  Asadar, daca doriti sa adaugati un premiu Nobel in CV-ul dvs., invatarea limbii germane ar putea sa nu fie un start tocmai rau. Poate ca aveti obiective mai mici si cautati doar sa absorbiti o parte din aceasta limba de geniu citind publicatii celebre in limba materna.

3. Germana este o limba importanta in mediul academic
Cu un numar atat de mare de oameni de stiinta premiati din tara natala, s-ar putea sa nu fie o surpriza faptul ca germana este foarte importanta in comunitatea academica. De fapt, se afla pe locul al doilea ca cel mai des utilizat limbaj stiintific. Piata de carte germana este a treia ca marime din lume, imediat dupa cea chineza si engleza. Deoarece procentul acestor carti care sunt traduse in alte limbi este destul de limitat, doar o cunoastere a limbii germane va va oferi acces la ele.

4. Germana este poarta catre un invatamant superior de nivel mondial
Unul dintre motivele pentru care germana are o pozitie atat de apreciata in comunitatea stiintifica este faptul ca universitatile germane au o reputatie internationala excelenta. In anul 2011, tara a fost a patra destinatie cea mai populara pentru studentii din strainatate, cu peste un sfert de milioane de straini fiind inscrisi in scolile germane. Ba mai mult, sistemul german pentru invatamantul superior se mandreste cu o serie de universitati cu o taxa de invatamant foarte mica sau inexistenta. Nu-i de mirare ca cercetatorii si specialistii se plimba acolo!

5. Germania este o putere economica
Germana nu este doar o optiune interesanta pentru academicieni, dar, de asemenea, cei din lumea afacerilor ar trebui sa ia in considerare sa se gandeasca la Deutsch. Germania este cea mai mare economie din Uniunea Europeana si a patra ca marime la nivel mondial. Este casa pentru numeroase corporatii internationale. Cunoasterea limbii partenerilor de afaceri din Germania va poate imbunatati mult sansele de comunicare eficienta si de relatii profesionale de succes.

6. Companiile germane sunt lideri de piata la nivel mondial
Vorbind despre companii germane: doriti sa lucrati pentru o companie care este lider pe piata internationala in domeniul sau? Daca aveti abilitati de limba germana pe CV, puteti deschide usor aceasta usa. Germania gazduieste un numar mare de actori globali precum: Siemens, Volkswagen, Adidas si Lufthansa.

7. Germana este cea mai raspandita limba materna din Europa
Engleza, franceza si germana sunt cele trei limbi oficiale de lucru ale Uniunii Europene. In cifre absolute, germana este a doua limba cea mai vorbita pe continentul Europei. Cu toate acestea, cand vine vorba de

8. Germana are o prezenta mare online
Cunoasterea limbii germane va ofera acces la 15 milioane de site-uri suplimentare. Locul al doilea in lume!

9. Cultura germana face parte din patrimoniul mondial
Lumea vorbitoare de germana a produs si unele dintre cele mai mari minti literare, muzicale, artistice si filozofice din istoria umana. Este limba faimoaselor lucrari scrise de Goethe, Kafka, Brecht si Mann. A fost limba materna a compozitorilor Mozart, Bach, Schubert, Beethoven si Wagner. Filosofia revolutionara s-a revarsat in volume adorate de toata lumea, pentru prima data, scrise de Kant, Hegel, Nietzsche si Heidegger.

Studiul limbii germane va ofera acces la toate aceste lucruri. Scoala de limbi straine ILSC este cheia catre acest acces.