Ziua in care nu s-a intamplat nimic

Mama, daca ma mai citesti, sa stii ca vorbesc de un prieten. Nevasta, daca ma citesti, sa stii ca nu te cunosteam pe atunci, deci nu apari codificat.

Acum o gramada de ani, miezul saptamanii, n-aveam nimic de lucru si prin ceva intamplare ma intalnesc la o cafea cu o fosta. Sa-i zicem A. In perioada respectiva eram cuplat cu o tipa foarte simpatica, sa-i zicem B, la care si “locuiam”. Si cum ziceam, ma intalnesc cu A, bem o cafea, si de dragul vremurilor de mult apuse bem si-o bere, si inca una, si inca una, si ceva pe langa si ne apropiem tot mai tare si ne amintim una si alta. Si se face vreo ora 2, a se citi 14:00, si noi suntem cam rupt-o’ boii. Si apare inevitabil intrebarea “la mine sau la tine?“. La “mine” ii explic frumos ca nu se poate pentru ca poate vine B si nu e genul sa agreeze un threesome inopinat, la ai mei nu aveam ce cauta in starea in care eram, la ea decid ca nu ma duc pentru ca nu e ok sa rascolesc amintirile, decidem de comun acord ca ramane asa cum e si ne vedem amandoi de viata noastra.

Dupa care ma indrept si eu spre habar n-aveam de fapt unde. Si ajung in apropierea “casei”, unde imi dau seama ca nici la B nu prea puteam sa ma prezint in starea in care eram si mirosind a parfum de la A dar nici la ai mei acasa nu prea imi venea sa ma duc in halul respectiv, la ora respectiva, dupa nush cate zile in care lipsisem. Rezolvare universala, imi iau inca o bere si ma pun la o terasa din zona asteptand sa se intample ceva. Orice.

Apare in scena F, prietena din copilarie “de la bloc”, care brusc si dintr-o data devine o optiune foarte interesanta. O chem si pe F la o cafea, timp in care mai imi iau o bere sa nu stau pe sec si-i explic foarte sincer situatia in care ma aflam. F, foarte simpatica si ea dealtfel, imi ofera o rezolvare care mie imi fusese cam jena s-o aduc in discutie – hai la mine ca stau singura, mananci ceva, faci un dus, te culci si pe seara poti sa te prezinti linistit si prezentabil la B. Foarte tare, asa facem!. Ajungem la ea, bla bla bla, lugu, lugu, vrajeli, adorm ca un bou. Ma trezesc peste cateva ore cu miros de omleta si cafea, totul decurgea ca la carte. Iar bla bla bla, vrajeli etc si se ajunge la ceva gen “hai sa-ti arat ce freza kinky aveam in clasa a XII-a” dupa care scoate ceva poze. In aproape every single fuckin’ picture aparea si B! Fac pe prostu’ si o intreb daca o cunoaste.

Normal, e o prietena de-a mea foarte buna, stiu ca v-ati combinat acum, relativ recent.

Bah, stai putin!

Stai linistit, cat timp dormeai am vorbit cu ea le telefon.

Bah, wtf?

Stai calm, mi-a zis ca mai are inca un curs, deci nu ajunge acasa inca cel putin 2 ore. Hai sa ne intoarcem la ce incepusem si dupa aia probabil ne vedem mai pe seara.

Dupa titlu, se poate ghici finalul.

Desi totul s-a intamplat ziua, il atasez povestilor de aici.